Hur jag började på en städfirma

Jag trodde aldrig att jag skulle jobba för en städfirma. Jag hade alla möjliga planer på att studera, flytta utomlands, resa jorden runt, skaffa ett välbetalt jobb och allt vad det var. Inte skulle jag bo kvar och inte skulle jag städa. Men som de flesta behövde jag ett extrajobb under studierna, och min moster kände någon som kände någon och vips hade jag klivit in på den här städfirman och presenterat mig. Jag fick en internutbildning, ett städkit och ett schema där jag till en början skulle följa med en av städarna som jobbat där länge. Till en början var jag inte så engagerad, men jag gjorde det jag skulle och städfirman tyckte det gick bra nog för att jag skulle få fortsätta.

Efter ett tag fick jag förtroendet att göra vissa jobb själv, men många av städfirmans uppdrag är också såpass omfattande att vi alltid är två. Det är ju lite roligare, nästan alla som jobbar på den här städfirman är trevliga och jag samarbetar gärna med dem. Vi kör både hemstädning och diverse kontor och andra lokaler, och de har sina olika utmaningar. Det finns alltid att göra, det är en populär städfirma, inte så konstigt för vi får nästan alltid fina omdömen. Vid det här laget har jag gått över till att jobba med det här på heltid, det känns bra med nöjda kunder och jag ser varje dag vilken nytta mitt arbete gör. Visst är det också stressigt och slitsamt, men fördelarna är ändå övervägande. Kanske lämnar jag städfirman i framtiden och gör något annat men just nu kan jag se mig själv här ett bra tag till.

Ibland blir det verkligen inte som man trodde, och jag hade väl aldrig tänkt att jag skulle trivas på en städfirma, men så är det. Jag gillar fortfarande inte att städa hemma och jag vill fortfarande resa då och då, men jobbet på städfirman är jag nöjd med.