På jakt efter hörlurar

För ett tag sedan införskaffade jag ett par nya hörlurar. Ingen big deal, skulle många säga. Folk köper väl nya hörlurar hela tiden. Ja, det må vara sant. Det som är viktigt att komma ihåg är dock att jag fortfarande har använt mina lurar som jag köpte 2007. Tro mig, det har hänt väldigt mycket inom utveckling av hörlurar sedan dess. Extremt mycket faktiskt. Jag ska berätta lite om hur det gick till när jag till slut gav upp mina gamla och införskaffade nya.

Det var dags. Inte ens jag kunde förneka hur glappiga lurarna var längre. Det var oftare som ljudet bara nådde vänstra örat än båda. Om jag satt på bussen och på något vis lyckades stanna i en rörelse vari ljudet kom till båda öronen var jag stilla. Någon gång när det kom en bra låt ville jag inte ens gå av bussen vid mitt stopp utan åkte längre. Jag visste att om jag rörde mig skulle det vara kört. Låter det som ett hållbart sätt? Låter det som hållbara hörlurar? Nej, er bedömning är korrekt och så även min nu.

Jag gick till en elektronikaffär. Jag kommer att låta affären och varumärket vara okänt. Jag testade och insåg att det fanns en massa ny teknik jag aldrig funderat på. Man kan tänka att jag kanske borde ha sett andras hörlurar under de här åren. Att jag ändå borde ha hängt med någorlunda på vad som hänt inom tekniken. Så var inte fallet. Så var absolut inte fallet. Tydligen lägger jag inte märke till hörlurar på samma sätt som jag noterar annat. Jag vet exempelvis exakt vilka fåglar jag sett på Hötorget genom åren. Detta noterar jag, men möjligen inte andra. Hörlurar däremot, där är jag lost.

Fram till nu i alla fall. Jag tyckte att det var väldigt roligt att få testa lite olika. Jag har förstått det som att det nu finns hörlurar som är helt fria från sladdar. Det räcker att jag tittar på dem så har jag tappat bort minst en av lurarna – så den lösningen är helt utesluten. Vad gäller hörlurar så vill jag ha stora, sådana som går över båda öronen. Det är sådana jag har haft i alla tider och sådant jag vill fortsätta med.

Jag hinner faktiskt inte komma så mycket längre med den här historien idag. Återkommer imorgon om jag finner tid mellan sista lektionen och gymmet.

Hej så länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *