När vi skulle renovera innergård i Stockholm

Nu ska jag vara lite systematisk för en gångs skull. Senast ni hörde från mig, för 3 dagar sedan, skrev jag om att vi renoverat innergården i Stockholm. Nu tänkte jag återbesöka ämnet eftersom många frågor inkommit om detta projekt. Jag berättade om att många ”konflikter” uppstod då vi tog oss ann detta projekt. Idag ska jag gå igenom just i vilka steg dessa kom vid renoveringen av innergården i Stockholm.

Mycket nöje, hoppas jag.

Så, man börjar tydligen alltid med planering. Detta gjorde Hasse klart redan tidigt då vi skulle renovera innergården vid vårt hus i Stockholm. Vi andra nickade och såg förmodligen ganska korkade ut i våra arbetskläder – något ingen av oss burit förut. Han gick igenom planen som han, traditionsenligt, skrivit ner på en stor ritning. ”Såhär ska vi renovera den här jävla innergården i Stockholm” sa han, och jag hade knappt hunnit fundera över varför har svor sådär när katastrofen var ett faktum. Elisabeth, som stod jämte Hasse vid ritbordet, spillde hela sin stora Kaffe Latte över kartan. Eftersom pappret var av gammal typ – för att ”hålla det autentiskt” som Hasse sa – så trasades den sönder omedelbart.

Renoveringen av innergården i Stockholm fick vänta i två veckor på att Hasse skulle skriva ner planen igen. Ett riktigt haveri från start, och värre skulle det bli.

När vi väl var tillbaka vid ritbordet för renoveringen av innergården i Stockholm lät han alla stå på två armlängds avstånd, som han sa. Ingen skulle få ha sönder den här ritningen, det skulle knäcka honom. Det skulle dessutom göra att renoveringen av innergården i Stockholm inte ens skulle ske och det ville ingen vara med om.

Alla lyssnade, nickade och låtsades förstå mer än de egentligen gjorde. Hasse rullade ihop ritningen och såg nöjd ut. Han öppnade sedan munnen och sa ”verkställ!”. Ingen av oss förstod vad det var vi skulle göra. Vad hade vi ens för roller för den här renoveringen av innergården i Stockholm? Detta hade inte framkommit tydligt, ansåg vi.

Besvikelsen i Hasses ögon vittnade om vad det var fråga om. Han hade tillägnat ritningen på renoveringen av innergården i Stockholm så mycket tid att han glömt denna viktiga del. Vem fan skulle göra vad? Om man ska renovera en innergård, i Stockholm eller var som helst annars, vore det ju väldigt bra att ha arbetsuppgifter. Tycker ni inte?

Historien om detta byggnadshaveri stannar inte där men det gör jag, och ber att få återkomma nästa vecka. Ställ era frågor fram till dess.

Hej svejs!