På kundtjänst

Det hade i alla fall börjat bra. Liselott hade varit nervös, det var hon de första att medge, men första intrycket var lovande. Eller egentligen mer än så. Det tycktes vara ett intressant företag och den personal hon dittills hade stött på var trevliga mot henne. Detta trots att hon nog var 10 år äldre än den näst äldsta hon hälsat på.

Tänk att man kunde sadla om på det där viset när man var 50 år fyllda. Det är inte dåligt, tänkte hon för sig själv. Hon skulle göra första dagen i kundtjänst. Ett yrke som hon absolut aldrig tidigare arbetat med. Nog för att hon varit i många branscher genom åren men kundtjänst var inte en av dem. Nu skulle detta däremot läggas till på listan. Hon höll båda sina tummar för att det skulle gå bra, och trodde också det.

”Du kan följa med här” sa chefen som var en tjej i 28-årsåldern som hette Helene. Liselott tyckte att det var ett ovanligt namn för någon i hennes ålder men å andra sidan visste hon själv hur det kändes. Nu skulle det bli spännande att få komma in i rummet där kundtjänsten höll till. Se sina nya kollegor i ögonen för första gången. Liselott tog ett djupt andetag innan hon klev runt hörnet och äntrade lokalen där kundtjänst satt.

Det var många där inne och de allra flestas blickar vändes mot henne. Blott två personer i kundtjänsten satt fortsatt och stirrade på sin skärm. Det blev snart uppenbart att detta hade att göra med att de fått in samtal som de var mitt uppe i. I sinom tid skulle hon få hälsa på dessa personer också, tänkte Liselott. Men till dess fanns det många händer att skaka inne på kundtjänsten.

Det enda handtaget var fastare än det andra. Ja, sedan fanns det förstås de som knappt kunde skaka hand överhuvudtaget. Hon inbillade sig att det var de yngre på kundtjänst som saknade förmågan att skaka hand. Kanske för att de, på grund av pandemin, varit avrådda att göra så. De skulle säkerligen vara bra på att hälsa om den där armbågshälsningen funnits kvar i folks hälsningsvokabulär.

Det var som sagt många tankar som snurrade där inne på kundtjänst och namnen på kollegor kom in genom ett öra och försvann genom ett annat. Hur skulle hon kunna hålla koll på allt? Liselott intalade sig att det kommer att sätta sig så småningom. Det visste väl hon som haft ungefär 150 olika jobb tidigare.